Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

motogp06.jpgV sobotu 27.5. proběhl díky pořadatelství Xbox 360 komunity a hlavně Mr diss3cta online turnaj o dálkový ovladač k Xboxu 360 v demu MotoGP 06, samosebou na konzolích Xbox 360. Jely se třikráte dva okruhy taktéž po třech kolech a účastníci se díky většímu počtu rozlosovali do dvou skupin zhruba po deseti hráčích. Nějak jsem na to zapomněl a tak jsem trénoval jen půl hodiny před startem a taky to podle toho vypadalo. Pravidelně jsem s Vlastou uzavíral jezdecké pole živých účastníků (zbytek pole jel v počítačové režii) a když jsem se párkrát probil dopředu, buď jsem samým rozrušením upadl, nebo mě v tom horším případě někdo prý omylem sestřelil. 🙂

I když jsem skončil sedmý z devíti v rozjíďce a do užšího finále, kam postupoval půl tucet hráčů s nejvyššími součty bodů za dosažená místa, se nedostal, parádně jsem si zahrál a zanadával do headsetu. Turnaj byl hlavně velká sranda, když o humorné kotrmelce, uklouzy a pády nebyla nouze. Stejně tak nechybělo ani napětí a stále častější omluvy typu "sorry za to že jsem tě sestřelil, mám co dělat, abych se udržel vůbec na silnici". Trofej nakonec s přehledem vyhrál těžce namakaný anthraxCZ, který naprosto suverénně nasbíral největší počet bodů před finálovou jízdou.

Dokonce se nad finálem zaskvěl i fair play duch, když celkově druhý v pořadí, také výborně jezdící Rasto1979, nadhodil, že i kdyby vyhrál, tak věnuje cenu druhému v pořadí, protože má již jeden ovladač doma. My těžcí looseři, jezdící tak na Fichtlovi, nebo Babetě a Vlasta skoro ani to ne, jsme se pak kochali jako diváci při finálových jízdách a vychutnávali si pocit diváků Velké ceny. Jelikož jsem přitom požíral domácí sekanou s cibulí a pivem, skorem mě to bavilo víc než moje vlastní jízda. 🙂

Za celé finále jsem pak zbágloval celý bochník té sekačky (cca 0,5-0,8 Kg), takže jsem musel posléze do boxů, abych vypustil ze sebe něco spečeného oleje. Takže závěrem nezbývá než poblahopřát vítězi a poděkovat dobrému nápadu i organizaci, kde zaskřípal akorát posunutý začátek cca. o půl hodiny, takže jsem mohl klidně ještě trénovat, načež bych celý závod určitě vyhrál.

Závod pořádal Mr diss3ct: www.messrsrippers.com.

Pozn. v článku jsou použité jako jména hráčů jejich Gamer Tagy, tedy přezdívky, pod kterými existují v rámci online služby Xbox Live! (můj je např. zobrazený v sekci "O autorovi").