Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

resi2specmini.jpgDistributoři a vydavatelé se občas pochlapí a vymyslí si na novináře někdy až přehnaně autentické novinářské edice her k recenzím, které jsou často autentické až běda. Asi největší expert na takováto podivná balení je Sony, jenž vždy dokáže přijít s něčím novým a neokoukaným. Tak v poslední době je to např. novinářské vydání Resistance 2 a Motorstormu: Pacific Rift.

Obě jsou na můj vkus až přehnaně autentické, no co jiného na to říct, když jedno balení dostanete v obálce vyrobené z běhounu ojeté pneumatiky, navíc ještě zašpiněné od písku. Zásilka Resistance 2 zase byla vložena do historické plechové bedýnky od sušenek jakoby z padesátých let, navíc velice silně prorezlé. Stačí jen na chvilku obě balení potěžkat a rázem máte totálně zašpiněné ruce od písku a rzi.

Ještě si živě vzpomínám na sběratelské balení Operation Flashpoint, kdy jsem si z obří surové dřevěné bedny evokující muniční bedýnku zadřel parádní třísku. No tentokrát mám “jen” zrezivělé bílé tričko a křupající myš, která jezdí stále po pískovišti, i když jsem asi stokrát vyluxoval celý svůj stůl.

Resistance 2

resi2spec.jpg

V plechové bedýnce od sušenek Sony dovezla tiskový a herní disk, titulní stránku historických novin, starou fotku, fotografický deníček, náborové plakátky a lístek do biografu na pořádný krvák s vetřelci.

Motorstorm: Pacific Rift

motor2spec.jpg

Nový Motorstorm zase přifrčel ve zmíněné pneumatice (je to skutečný gumový vzorek v podobě obálky) s oboustranným plakátem, samolepkou, letákem s upoutávkou na závody, lístkem na tamtéž, opět s dvojicí disků a šňůrkou na klíče, která drží kartičky s údaji o hře.

Když si představím některé rádoby sběratelské edice retailových her, které se uvádějí na trh, tak ty novinářské jsou mnohdy bohatší a určitě mnohem vtipnější, až je možná škoda, že nejsou běžně dostupné. Uvítali byste např. zrovna takováto rozšířená balení i ve volném prodeji?