Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Bláhově jsem si myslel, že Modern Warfare 2 se svojí strhující kampaní bude zlatým hřebem konce tohoto herního roku. Jenže jak jsem se mýlil! Z Assassin’s Creed II se totiž vyloupl ještě lepší klenot a o několik tříd pečlivější hra, než byl krásný, ale dosti stereotypní předchůdce. Však se o dvojce ještě později rozepíšu, tedy zatím mrkněte na asi nejobsáhlejší a nejpodrobnější domácí recenzi, kdy jsem úplně poprvé ve své novinářské kariéře udělil absolutní známku.

Co si pamatuji, tak podobně nadšen až superlativně jsem byl kdysi dávno ještě za éry mého psaní pro Bonusweb z bojovky Soul Calibur pro Dreamcast. Té jsem chtěl dát taktéž 100%, ale tehdejší šéfredaktor mi to nedovolil, protože se to prý prostě nehodilo a ta hra měla stejně mít plno chyb, i když já, jako totální nebojovkář jsem své nadšení velice obhajoval. Pokud by měl někdo pochyby, jaký je druhý Assassin’s Creed znamenitý a prakticky bezchybný titul, nechť si přečte následující. Zaslanou PS3 review verzi jsem v pondělí v rámci hlavního příběhu dohrál do konce na redakční Playstation 3.

Byl jsem ale tak nadšen, že jsem si dnes koupil pro svůj domácí Xbox 360 ještě druhou retailovou hru a raději v tom lepším sběratelském balení White Edition. Protože nevím, jak dlouho PS3 budu mít půjčenou a mám obrovské nutkání si celý naprosto skvěle podávaný příběh znovu v klidu zahrát. I když to ještě asi nepůjde, protože co nevidět dorazí další podobný zástupce, tedy The Saboteur, měnící renesanční Benátky za druhoválečnou Paříž.

 

 

Každopádně to bude mít po Assassin’s Creed II u mě velice těžké, protože jsem teď tím úchvatným Eziovým dobrodružstvím totálně ovoněn. Ale metrem budu měřit stejným, to žádná. A už z důvodu, že obě hry mají velice podobný podtext záškodnické akce, akorát v jiné době, se na Sabotéra moc těším. Zatím se ale podívejte na tu sběratelskou White Edici Assassin’s Creed II, třeba ve vás probudí stejný zájem, jako ve mně.

Každopádně jsem byl překvapen tou figurkou Ezia s vytaženými vystřelováky, protože je jednak solidně vysoká, ale hlavně je extrémně detailní, včetně všech záhybů pláštíků, takže to evokuje dojem, že má na sobě skutečné gumové oblečení. Jako další bonus v balení najdete taktéž letáček s unikátním kódem na stažení speciální nové úrovně v podobě interiéru baziliky Santa Maria Del Frari v Benátkách, kde se má ukrývat tajemný artefakt.

Tuto úroveň pak nelze nijak jinak získat, Ubisoft zatím vůbec neplánuje, že by ji vydal třeba později jako placený stažitelný přídavek. A pěkným promem je ještě další letáček s podobným kódíkem, tentokrát ale do přípravované hry Avatar, který zase odemkne nové brnění Tseu Armor pro hlavního hrdinu hry, jež má být citelně silnější, než stejná výstroj z počátku kampaně. O tom se již nikde nepíše, ale oproti obrázkům nečekejte ten velký bílý dvojlist, což měl být zřejmě leták s těmi kódy, nic takového tam není.

Bonusové kódy jsou na malých listech a pozor!, tyto jsou vloženy již do krabičky s hrou, tedy nikoli do velké vrchní bedýnky. Trošku mi totiž zatrnulo, když jsem otevřel bedýnku a v ní byla jen figurka a hra. Na pár chvil, než jsem vybalil i tu hru, jsem si myslel, že z balení zase vyndávají bonusové kódy na stahovatelný obsah, jak to bohužel dělají na pokyn centrály Microsoftu např. při kompletaci sběratelských balení Forzy Motorsport 3, kde pro cz trh chybí leták pro stažení bonusových vozů a okruhů, jenž v západní Evropě s oficiální podporou Xbox Live mají.

 

AC201

Kompletní obsah sběratelské edice

 

AC204

Detail hlavy Ezia – moc podobný si tedy není, ale to vůbec nevadí.

 

AC202

 

AC203

 

Oficiální www stránka Assassin’s Creed II je zde.