Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

black.jpgJelikož je žánr 3D akcí nejen na konzolích v této době “poznamenán” do jisté míry revoluční střílečkou Black (postřehy ze hry zde), uvádím zde zatím zpřístupněné tipy a cheaty, které by se vám při hraní této chytlavé akce mohly hodit. Jestliže potřebujete poradit i s nějakými potížemi, nebo zákysy ve hře, napište mi do diskuze a já se pokusím poradit- Black jsem již dohrál do konce.

Cheat:

Kulomet M-249 již při prvním hraní: Na začátku hry si vytvořte uživatelský profil s tímto jménem: 5SQQ-STHA-ZFFV-7XEV.

Bonusové předměty:

Neomezená munice:  Dokončete všechny mise na obtížnost Normal, nebo Hard.

Zpřístupnění ultra těžké obtížnosti Black Ops:  Dokončete všechny mise na obtížnost Hard.

Bonusová zbraň M16 A2:  Dokončete všechny mise na obtížnost Black Ops.

Tipy:

Nabíjení bez rozostření obrazu:

Jestliže vás obtěžuje stylové rozostření okolí při animaci nabíjení, jednoduchým trikem se lze tohoto jevu zbavit. Postup je následovný: siskněte normálně tlačítko pro nabíjení a ihned rychle tlačítko pro úder zbraní (melee atack), čímž dojde ke zrušení akce nabíjení. Nyní rychle stiskněte opět tlačítko pro nabíjení a zbraň se nabije bez rozostření pozadí.

Vylepšené použití granátů:

Black nabízí i okamžitý výbuch granátu jeho odstřelením. Hoďte granát na určené místo a ihned do něj střelte zbraní. Jestliže budete dostatečně přesní (naprosto přesný zásah není podmínkou), granát přivedete k výbuchu okamžitě nezávisle na rozbušce, což má za následek účinější likvidaci protivníků, kteří se nestihnou ukrýt. Podobně je možné sestřelit granát i přímo v letu, tato technika již ale vyžaduje přesnější oko a jistý cvik. Nicméně při sestřelení letícího granátu docílíte výrazně většího explozivního účinku na živou sílu, než při klasickém vrhání výbušniny.

Aktualizace 7.3.2006

Rychlý sled úderů zbraní

Jestliže potřebujete účinnější útok na blízko, než je standardní úder zbraní, vyzkoušejte tento postup: Stiskněte tlačítko pro úder a ihned co nejrychleji tlačítko pro nabíjení, nyní opět co nejrychleji stiskněte znovu tlačítko pro úder. Tímto postupem provedete dva údery zbraní najednou s minimální prodlevou mezi útoky.

Barevné zaměřovací kříže

Pozorně sledujte barvu zaměřovacího kříže, protože její změna značí následující:

  • červená znamená nepřítele
  • modrá znamená zničitelný vedlejší cíl
  • černá znamená zničitelný objekt
  • zelená znamená spolubojovníka

Česká fanouškovská www stránka hry Black je zde.
Oficiální www stránka Black je zase zde.