Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

Kromě obyčejné verze právě příchozí multiplatformové mlátičky Dante’s Inferno se čerstvě u nás prodává taktéž její sběratelská nebo spíše rozšířená verze “Death Edition”, a to jak pro Xbox 360, tak i na PS3. Ta je nepoměrně bohatší, ale hlavně mnohem výtvarnější. Již na přední straně přebalu se skví unikátně vyrobený boxart, tedy malůvka ve stylu těch dříve známých a oblíbených čínských pravítek, jakoby s vroubkovaným reliéfem, který skrýval při natáčení dva obrázky, nebo jeden pohyblivý.

A podobný je obrázek i ve smrtelné edici, taktéž vroubkovaný, alebrž nikoli pohyblivý, jak bylo dříve mylně interpretováno, ale s třírozměrným reliéfem, kdy je Dante se svojí kosou v popředí, a pozadí s pekelnými démony v pěkném a plastickém 3D efektu. Škoda, že fotka toto nemůže zprostředkovat. Z tohoto přebalu pak vysunete rozkládací trojstránku, která ukrývá zleva jednak standardní 18 stránkový černobílý manuál a za ním taktéž bonusový kódík pro stažení skafandru Isaaca Clarka ze hry Dead Space, jenž si může Dante obléci i ve svém dobrodružství. Možná trochu nepatřičné, ale budiž.

Na prostřední stránce je vložen disk se hrou a na té poslední ještě bonusové DVD se soundtrackem (z každé skladby se ale přehraje podivně jen cca 25 vteřin a pak se přehrávání utne), dokumenty o tvorbě hry a Danteho historii, artworky Wayna Barlowa a dalšími materiály.

Velmi zajímavá je ale již samotná rozkládací trojstránka, protože její zadní stranu zdobí velká kresba Smrti, tedy prvního velkého bosáka, s nímž se utkáte a kterému uzmete jeho kosu. Na straně s disky pak spatříte opravdu vyvedené zpodobnění devíti kruhů pekelných, alebrž lidských hříchů: pustoty, chtíče (…to neznají masturbaci a manželky/milenky?), obžerství (…právě jsem přežrán bramborovou kaší a rybími prstíky), chamtivosti (…nedám, sám mám málo!), hněvu (…ty kočky se zase vysr… na koberec!), násilí (…já je za to zabiju mrchy!), kacířství (…nesnáším náboženství), podvádění a zrady.

 

3D reliéfní obrázek obálky hry (proto ta neostrá fotka).

 

Zadní strana rozkládací trojstránky ukazuje kresbu Smrti, prvního bosse ve hře.

 

Přední strana vyobrazuje 9 kruhů pekelných, alias lidských hříchů.

 

Celý obsah balení pěkně pohromadě.

 Oficiální web Dante’s Inferno je zde (i česká mutace) a Death edici si můžete koupit třeba na Surtepu za solidních 1274,- (běžně stojí 1499,-), popř. se mrkněte na mé skromné srovnání demoverzí Dante’s Inferno s jeho konkurentkou Bayonettou v minulém příspěvku.