Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

bmwm3.jpgPřiznám se, mám hodně rád hudbu z her, která v kladném případě dokáže posunout zážitek z hraní až do emočního cítění, což se mi např. stalo u prvního Metal Gearu na Playstation, kde mě nádherná zvučka při úvodních titulcích po několika odehraných okamžicích v doku dohnala až k dojatým slzám. Jaká škoda, že právě tato skladba pohříchu chybí na výběru oficiálního soundtracku!

Občas mě ale neskutečně zaujme jediný výraznější hudební motiv, nebo jediná skladba povětšinou z menu, přičemž další hudba z vlastní hry mě už tolik nebere. Takovým případem je vynikající závodní freewarový simulátor BMW M3 Challenge, který si na zakázku nechala vytvořit automobilka BMW ke světové premiéře BMW M3 Coupé na minulém Frankfurtském autosalonu (stejně si při slově “Frankfurt” vybavím výborné párečky). V této hře je vlastně jen jediná písnička z pera univerzitního profesora Stephena Baysteda.

Tento člověk mimo své odborné kariéry pracuje jako zvukový a hudební režisér u společnosti Blimey Games, která má vydání freewarovky na svědomí. Proto není náhodou, že tento autor je také podepsán pod hudbou k závodním titulům GTR, GTR2 a GT Legends. Skladba hraje v menu, přičemž ji ještě koření nádherný vokál Susan Leg, což je vedoucí vokální katedry na další univerzitě. Setkal jsem se s názorem, že to zpívá Enya, ale není to pravda.

Skladba se nainstaluje do adesáře hry ve formátu MP3, takže si jí můžete rovnou poslechnout i bez nutnosti spuštění simulátoru. Nejsem si jist, jestli bych i v případě freeware mohl tuto skladbu sem vložit ke stažení, tak si poslechněte alespoň záznam z Youtube a případně napiště do diskuze, jak se vám líbí:

BMW M3 Challenge včetně skladby si pak zdarma můžete stáhnout z oficiálních www stránek zde.

Mrkněte se i na www stránky Blimey Games, kde jsou skvělé obrázky z připravované závodní hry Kart Attack pro XBLA, PSN a Windows Live. Prozatím vypadá opravdu báječně!