Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

obalkaDnes jsem se dozvěděl překvapivou zprávu. Po několika vydaných číslech vydavatelství Burda Communications s dubnovým výtiskem ukončuje s okamžitou platností vydávání videoherního měsíčníku Next Level. Vydavatelství to klasicky odůvodňuje tím, že koncepce titulu najednou již nezapadá do dlouhodobější strategie holdingu, který vydavatelství vlastní. Předplatitelé dostanou zbylé peníze za neodebrané předplatné zpět formou složenky.

Lze se zatím jen dohadovat o skutečném důvodu zániku tolik oblíbeného periodika. Nezdá se mi, že by byly prodeje až tak tragické, i když v podmínkách našeho velice omezeného trhu to má každý konzolový časopis velice těžké. Jeden kolega vyslovil zajímavou myšlenku, že se vydavatelství možná dohodlo se Sony na Oficiálním Playstation 3 Magazínu. Konce je mi to líto nejen kvůli tomu, že jsem do magazínu přispíval, ale hlavně proto, že to je opravdu kvalitně tvořený časopis. No uvidíme, s jakým dalším periodikem přijde vydavatelství po Next Levelu, ale počítám, že se full time redakce nespokojí jen se serverem Hrej.cz a magazínem Level…

Tisková zpráva, kterou najdou všichni předplatitelé vloženou v dubnovém čísle Next Levelu:

nextlevel

Doplněno:

Šéfredaktor Farid Starman osvětluje důvody zrušení na fóru Hrej.cz:

Zruseni Next Levelu je pro me a moje kolegy (skoro) stejne cerstvou zalezitosti jako pro vas. Bohuzel se nejedna o aprilovy zertik, jak jsem v nekolika diskuzich cetl, ani o moznost, ze by NL uvolnoval misto nejakemu dalsimu projektu (napr. “OPS3”). Ne, zkratka a dobre meli panove tam nahore ocekavani vyssi nez mohl casopis splnit a tudiz byl ukoncen. Normalni obchodni rozhodnuti, akorat proto, ze casopisy a hry jsou o srdecnych komunitach, tak to vsichni vnimame dost emotivne. Mrzi me, ze udalosti se seradily takovym zpusobem, ze jsme ani nemeli sanci podekovat ctenarum primo na strankach casaku. Byla to skvela, zabavna jizda a nemalou merou k tomu prispivalo i neustale povzbuzovani z vasi strany. Nemam duvod vas tady krmit nejakymi polopravdami. Verte, ze za celou dobu prisly asi tri lehce negativni ohlasy, jinak totalne prevazujici spokojenost. Ze strany vasi i lidi, kteri se tu zabyvaji vydavanim a distribuci her. Myslim, ze Next Level bude schazet nam zevnitr, vam na druhy strane prijmu a vsem, kteri jej vnimali jako perfektni zpusob propagace videoherni zabavy po Cesku. Budiz mu zeme lehka.  

Oficiální www stránka Next Levelu je zde.