Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

O autorovi

 

ja.jpg

 

Jméno: Michal Jonáš

Rok narození: 1976

 

Něco více:

Moje začátky s žurnalistikou se datují do roku 1999 a jsou spojeny s českou mutací původně německého multiplatformového magazínu Man!ac, pro níž jsem jako redaktor a překladatel krátce pracoval.

 

Dlouhou dobu jsem byl poté redaktorem webu Bonusweb.czHrej.cz, externím redaktorem serverů GameCenter.cz, GamePro.cz, Hratelně.cz (původní náhled webu) a také redaktorem tištěných časopisů o hrách, mobilech a informačních technologiích PlayOn, Mobile & WirelessClick!.

 

V rádiu Akropolis jsem spolumoderoval rozhlasový pořad o hrách Cheat.

 

Sloupky jsem psal do Hospodářských novin a na zpravodajský server Ihned.cz. Pravidelně jsem přispíval také do časopisů Level, Oficiální PlayStation 2 Magazín, Frag od T-Mobile a pro herní sekci portálu TN.cz televize Nova. Krátce jsem psal pro server Doupě.cz a recenzoval pro televizní pořad Re-Play televize Prima Cool.

 

Dále jsem byl redaktorem magazínu Next Level, Oficiálního Xbox 360 Magazínu, editorem a korektorem herního serveru Games.cz (dříve Games.Tiscali.cz) a recenzentem herního pořadu České televize Game Page. Pomáhal jsem rozjíždět českou pobočku evropského herního portálu Eurogamer.cz, kde jsem pracoval nejdříve jako redaktor a editor a nakonec jako zástupce šéfredaktora.

 

Podílel jsem se na tvorbě Nového PlayStation Magazínu a publikoval v motoristických časopisech AutoTip, Oficiální Citroën Magazín a Speed. Dlouhá léta jsem psal do herního magazínu Score. Jako překladatel jsem několik let připravoval českou mutaci obchodu Apple App Store a Apple Arcade.

 

Dlouhou dobu jsem působil v roli redaktora a posléze zástupce šéfredaktora herního webu Zing.cz a externího redaktora motoristického časopisu Auto Motor a Sport. A naposledy jsem jako externí recenzent znovu spolupracoval s webem Bonusweb.cz.