Nezávislý blog Michala Jonáše o hrách všeho druhu

gamesblogPřesně před rokem a několika dny, tedy 28. února 2006, jsem premiérově spustil tyto stránky a přidal několik prvních příspěvků. Na začátku si pamatuji, že redakční systém byl hodně nedokonalý, např. články nešly rozdělit a musely být i na úvodní stránce vcelku, nicméně časem jsem si nové funkce doplnil, takže nyní je GamesBlog daleko přehlednější, než dříve. Troufám si tvrdit, že podobně uživatelsky příjemných herních blogů s maximálně intuitivní navigací je poměrně málo.

K výročí patří statistiky a bilance, tudíž také přidám několik suchých, ale dobře vypovídajících čísel. Celkem od spuštění má GamesBlog přes 500 tisíc přístupů hlavně z České republiky, Slovenska a Spojených států. Největší počet přístupů v jednom dni překročil 15 tisíc (přístupem rozumějte jakékoli načtení nějaké stránky serveru).

Největší počet unikátních návštěvníků (unikátní IP adresy) se zastavil na čísle 576 za jeden den, přičemž obecně denně zaloguji přístupy pohybující se kolem 200 unikátních IP adres. průměrný denní počet přístupů je pak kolem 2-3 tisíc za den. Zajímavé je, že prakticky identický počet uživatelů používá jak Internet Explorer 6, tak i Mozillu Firebird, což mě docela překvapilo. Čekal bych větší nadvládu Exploreru. Nicméně stránky jsou ve Firefoxu o malinko hezčí, protože CCS šablona je počítaná primárně s ohledem na chování “Lištičky”, zobrazení v Exploreru není zcela přesně souměrné.

Na GamesBlogu je aktuálně 131 příspěvků v devíti kategoriích a celkem 527 vašich i mých komentářů, přičemž rekordmanem je můj první článek o připojení Playstation 2 na internet, kde je 102 komentářů! V prvních týdnech a měsících jsem docela pochyboval, jestli má tento web smysl, protože návštěvnost stagnovala a také mě přehlížely některé vyhledávače. Nicméně se to časem samozřejmě zlepšilo, takže jsem dnes rád, že jsem to tenkrát nezabalil, protože mít na internetu svoje malé místo na náhlé výblitky mysli určitě není k zahození.

Na závěr bych rád poděkoval vám všem zdejším pravidelným i nepravidelným návštěvníkům a diskutérům zvlášť, protože diskusní příspěvky až na jedinou vyjímku splňují zásady dobrého chování, na které v rámci internetu mnoho uživatelů rádo zapomíná.